Per què (para qué?) faig educació social?

Fa cosa d'un parel de setmanes que a la facultat hem van fer la pregunta que dóna títol al post……………….després d'hores davant de l'ordinador sense escriure res en va sortir això: 

"Faig educació social per poder canviar allò que no m’agrada. Hi ha moltes coses que no m’agraden algunes les podré canviar, altres ja les he canviat, n’hi ha que estic canviant i evidentment n’hi ha que no podré canviar mai. Però tant si puc com sinó, faig educació social per poder contribuir en gran o en petita mesura la societat que ens envolta.

Crec que fent educació social m’he format molt com a persona, no a nivell tècnic, que també, sinó a nivell moral. Durant els anys que he estat a la universitat he après moltes coses que no sempre surten als llibres i són aquestes coses les que m’han fet continuar la carrera, pensar i decidir perquè faig educació social.

Si miro enrera veig perquè vaig decidir fer educació social i veig que ara ja no té res a veure. Vaig començar la carrera pensant que podria salvar el món i ajudar a tots els pobrets i pobretes. Ara, em fa vergonya veure que pensava d’aquella manera. Per sort ara veig que no es tracta d’ajudar a pobrets i pobretes i que tampoc canviaré el món. I es que no es per això que faig educació social.

Faig educació social per poder donar eines a aquelles persones que tenen dificultats en alguns aspectes de la seva vida, ja sigui en l’àmbit privat o en l’àmbit social. Faig educació social per educar en l’esperit crític i donar l’opció a decidir a aquelles persones que socialment ja tenen un camí marcat.

Faig educació social per poder treballar per el món associatiu, al que dec moltes coses.

Potser és molt abstracte, potser no defineixo massa perquè faig educació social, però realment ho puc definir, potser demà em llevo i alguna cosa em fa canviar totalment les meves expectatives a la vida."

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.